fredag 30 januari 2009

Spelar musikvideon någon roll...


Michael Jackson sitter på 2 rekord när det gäller den klassiska musikvideon. När hann spelade in videon till "Scream" som bilden ovan är hämtad ifrån så landade notan på hela 7 miljoner dollar, vilket är världens hittills dyraste musikvideo, och hans "Ghosts" är 35 minuter lång vilken är världens längsta musikvideo. Zzzzzzz...

Jag vet inte hur många dollar "Here It Goes Again" videon kostar men det jag vet är att den har 43 508 347 visningar på Youtube... ni såg rätt 43 miljoner har sett den. Briljant idé med liten/ingen budget alls. OK Go!


Den video som har satt mest avtryck i mitt liv är Peter Gabriels "Sledgehammer". Året var 1986 och jag var 11 år. Jag älskade denna video och jag tycker att den och låten håller hög klass än i dag.

Vilken musikvideo är din favorit. Är det A-ha men "Take on me" eller "We're not gonna take it" med Twisted Sister? Skriv in på kommentarer så kan vi dela våra bästa och sämsta videos med varandra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tja!
Jag tycker videon till Sabotage med beastie boys är den bästa!
Trevlig blogg säger Bagarn

Anonym sa...

Aha's take on me är en klassiker. Jag har hört att när den spelades in var världens dyraste musikvideo. Stämmer det? Tack!