lördag 17 januari 2009

Och vinnarna i P3 GULD är:



Årets grupp - JOHNOSSI


Årets Artist - HÅKAN HELLSTRÖM


Årets nykomling - LYKKE LI


Årets låt - MARKUS KRUNEGÅRD


Guldmicken (tilldelas årets bästa liveakt) Håkan Hellström


Årets dans - STYLE OF EYE


Årets hiphop/soul - AFASI & FILTHY


Årets pop - EL PERRO DEL MAR


Årets rock/metal - IN FLAMES



Reflektioner:

Här kommer en liten sammanfattning av livemusiken under kvällen på en sparsmakad scen med stor bildskärm och duktiga grabbar på ljus och ljuddesign:

HÅKAN HELLSTRÖM öppnar upp hela kvällen på hemmaplan i Scandinavium. Publiken älskar det.... Han kändes lite nervös. Det borde ha varit ett bättre framträdande eftersom han vann "Årets liveakt".

HAMMERFALL är nästa band ut. Dom kör sina tunga gitarrer, headbang och Meatloaf körer. Jag har svårt att ta sångaren Joacim Cans på allvar i denna hårda stil efter att han var helylle i körslaget. Han kan ta grymt höga toner och det skall han ha cred för.

JOHN ME med "Love is my drug" är nästa låt ut på scenen. I vita kläder och vit akustisk gitarr börjar han i lungt tempo för att sedan kasta gitarren 4 meter bort på golvet...moget....och höjer tempot en aning. Amanda Jensen kommer in i vers 3 på ett gästspel.

ANNA TERNHEIM sjöng låten "What have i done" och fick igång alla på sittplats som klappade i takt. Snygga stråkar förgyllde framträdandet.

SOUNDTRACK OF OUR LIVES lirar låten "Second Life Replay". Ebbot tar fram sitt munspel och hela hallen klappar med. Men så är de ju från Göteborg också. Låten börjar lungt och slutar i extas och med öppen hi-hat.

ADIAM DYMOTT kör låten "Miss You". En mix av THE HIVES och SKUNK ANANSIE är nog en bra beskrivning. Energi levereras till 100%.

HELLO SAFERIDE och MARKUS KRUNEGÅRD feat. DETEKTIVBYRÅN. Annika börjar och låter hes och verkar gråtfärdig. Markus kommer in och livar upp det hela en aning. "Jag suger och spyr jag är en vampyr är textrader som Norrköpings guldvinnare levererar.

TIMBUKTU och DAMN spelar ett tight och svängigt set som min trumhinna spelar i takt med.

Maskinen avslutar hela kvällen med "Alla som inte dansar" Vilket var en bra avslutning enligt mig. Maskinen innehåller medlemmar från Afasi & Filthy, Style of Eye och Slagsmålsklubben.

Slut på del 2 i denna 3-stegsraket som innehåller: Grammis, P3 Guld och Rockbjörnen.

Inga kommentarer: